fbpx

Великденски концерт „ПРАЗНИК НА ПРАЗНИЦИТЕ“

В навечерието на най-големия християнски празник Великден, Девическа хорова формация „Евмолпея“ ще зарадва своята публика със самостоятелен концерт, организиран от Народно читалище „Младост – 1983“.

Той ще се състои на 20 април, сряда от 19.00 часа в Католически храм „Свети дух“ в жр „Тракия“.

Хор „Евмолпея“ отново ще внесе с песните си пролет, надежда и радост за предстоящото Възкресение Христово. Публиката ще чуе любими произведения от репертоара на хора и посланията на талантливите момичета за обич, вяра, мир и светлина. За първи път гласовете на прекрасните пловдивски девойки, точно в дните преди „Празник на празниците“, каквото е заглавието на Великденския афиш, ще прозвучат в храмовата обстановка. В съчетание с ефектната визия на тракийски богини, красивото звучене и интересна програма, ще предопределят изявата на състава като емоционална звуково–визуална постановка с ярък Великденски привкус.

Хор „Евмолпея“ имаше един успешен 15-годишен творчески сезон, въпреки че той съвпадна с усложнената пандемична обстановка. Упоритата работа на хористките на творческото ръководство в лицето на диригента д-р Алия Хансе, пианиста Йорданка Иванова и артмениджъра Ганка Янкова, доведоха до осъществяването на 15  концертни изяви в града и страната, посветени на юбилея на хора. Между най-запомнящите се бяха представянето в гр. Чирпан за празника на града, за честването на 78 години от спасяването на българските евреи,  на 200–годишнината от рождението на Г. С. Раковски, на срещата с евродепутата Мария Габриел при откриване на реновираната сграда на ТУ,  София – филиал Пловдив, честването на 24-ти май в АУ и др.

На концерта евмолпеите ще ни направят съпричастни на Великденското настроение с подходящи творби, а словото на г-жа Дафинка Хаджиева, ръководител на Клуб „Идея“ ще ни запознае с историята и легендите за Великден по света. Програмата включва произведения от различни стилове и епохи – от Камий Сен-Санс и Феликс Менделсон-Бартолди през Владимир Синенко, Наоми Шемер, Джон и Мишел Филипс, Ноел Гьоман, Добри Христов, Рада Славинска.