fbpx

Тайното имение на Пабло Ескобар за $10,000,000

Скрити в тропическите гори на Карибско море са виждат руините на луксозното островно имение за купони на краля кокаина.

Навътре в Карибско море, зад бели туристически плажни ивици, се намира остров, който остава до голяма степен недокоснат в продължение на стотици години. La Isla Grande се населява от около 800 островитяни, които се прехранват предимно с риболов и земеделие, откъснати от съвременния свят, без течаща вода и електричество. Но тази потайна местност привлича вниманието на един летовник, който изгражда свой дворец, понастоящем изоставен. Това е скандалният крал на кокаина, истинският El Patron, Пабло Ескобар.

В отдалечена част на острова, прикрит и усамотен в дегизировката на тропическата гора и Карибско море, се намира огромен комплекс от луксозни постройки.

В силните си години Пабло Ескобар държи около 80 процента от световната търговия с кокаин. Ръководеният от него наркокартел в Меделин, контрабандно внася над 15 тона кокаин в САЩ на ден. До 1989 г. богатството му се оценява на около 30 милиарда долара. Животът на Ескобар, които по това време е сочен за едни от най-богатите хора в света живее живот изпълнен с излишък. Освен безброй луксозни коли, той притежава 15 самолета и 6 хеликоптера. Прекрасният му дом в Пуерто Тиунфо, Хасиенда Наполес, разполага със собствена зоологическа градина, която включва: носорози, жирафи, слонове и парк с динозаври, направени от истински праисторически кости.

За секретния му дом на La Isla Grande Ел Патрон има не по-малко грандиозни планове. Той проектира огромно имение, което включва: апартаменти на брега, двор за палми, разположени около огромен басейн и площадка за хеликоптер. Въпреки повечето от 300 стаи за гости посетители на купоните му, не са пестени пари, дори от златните душ кабини в баните. Имението включва и огромна детска площадка с най-различни атракциони.
След часове на преход в Карибската гора, през гъстата растителност ще видите бял бетон . След, което горската настилка се превръща в стара, украсена с плочки пътека, водеща към двореца на Пабло. 30-метрова луксозна моторна лодка лежи отстрани, покрита от цветовете на тропическата гора.

Комплексът в Ла Исла Гранде, в наши дни собственост на държавата, непрекъснато се руши. Разточителното имение вече е започнало да се слива с природата. В дом на семейство гигантски диви прасета са се превърнали някогашните красиви градини. Влизайки в главното имение, което е било с бели плочки и мрамор – напуканите стени все още загатват спомени за цветовите схеми от 80-те години на пастелно синьо и коралово розово. Фоайето води до огромен вътрешен двор, в който естествена сянка образуват големи палми, а изгледа разкрива прекрасна гледка към Карибско море. Голяма част от двора е заета от огромен и източен басейн.

Зад басейна разрушени хижи гледат към океана. Там са биле разположени тежко въоръжени наблюдателни пунктове. Както в основното имение и тук времето не е пожалило отделните апартаменти в хижата, докато за хората от Исла Гранде животът продължава значително по-добре, сравнено с тогава, когато Ескобар се е подвизавал там.

Какво отне “Приятели” от истинския живот на актьорите?