fbpx

Ретрограден Меркурий – как да преминем по-лесно през него / Практика /

От днес 14 януари Меркурий става ретрограден и ще остане така до 3 февруари. Обикновено този период не е подходящ за стартиране на нови начинания, пътувания, подписване на договори. Периода не е нито лош, нито добър. Това, което трябва да направим е да планираме и преценяме действията си внимателно и разумно. Всъщност Ретроградният Меркурий ни дава възможност да се заемем с отдавна отлагани задачи. Когато Меркурий е ретрограден, той забавя движението си спрямо другите планети и сякаш се движи назад. Планетата Меркурий в астрологията е свързана с интелекта, общуването, пътуванията, търговията, комуникацията. В митологията Меркурий е известен като посредник между боговете и хората.

Споделяме ви една практиката с Неврографика за успехи и лекота през периода на Ретрограден Меркурий от Дени Андонова – сертифицран и дипломиран инструктор по Неврографика и психолог.

Практиката с Неврографика (от рус. Нейрографика) е инструмент и начин за справяне с всички блокажи, ограничения, притеснения произтичащи от периода на Ретрограден Меркурий. Ако се тревожите, че Ретроградният Меркурий ви влияе негативно, тази практика с Нейрографика е за вас. Все пак имайте предвид, че е добре да сте спокойни, да обмисляте новите стъпки и да вземате информирани решения, но Ретроградният Меркурий не бива да е пречка за вашето развитие и действие. В този период има редица ползи. Те са споменати във видеото.