fbpx

Първият YouTube канал в България с Монтесори образователно съдържание

Представяме ви „Енциклопедия“

Първият YouTube канал в България с образователно съдържание, създадено от Монтесори педагог.

В нашето забързано ежедневие е все по-трудно да избегнем залъгването на детето с мобилни устройства или телевизия. Наблюдавайки този факт, анализирахме интернет средата и забелязахме липса на адекватно образователно съдържание с малки изключения. Това ни провокира да създадем канал с авторско, образователно съдържание от ранна детска възраст, та чак до тийнейджърите, за които сме подготвили отговори на всякакви любопитни въпроси. Ще им покажем загадки и факти, ще сравняваме най-интересните събития, хора и постижения. – Споделят от „Енциклопедия“

Част от специализациите на монтесори педагога в екипа са обучение по психомоторика
– „Ранно детско развитие. Появата на детето и развитие на бебето“ ;

– „Ранно детско развитие. Детето във възрастта 1 – 7 години“ ;
– „Ранно детско развитие. Основни психични процеси и механизми при децата във възрастта от 1 – 7 години“ ;
Специалист при групова работа с деца от 3 до 6 години по педагогика монтесори

Всички кадри във видеата на „Енциклопедия“ са подбрани така, че децата да изградят максимално реална представа за заобикалящите ги предмети и среда. Всяко видео само по себе си е като един урок, но поднесен по забавен и задържащ вниманието на детето през цялото време начин. Всички думички и фрази се произнасят, така, че развиват максимално говорните и слухови възможности на малките сладури. С тази симбиоза малчуганите възприемат и започват да прилагат много по-бързо поднесената информация.

От „Енциклопедия“ споделят, че тяхната мисия е още от най-ранна детска възраст да провокират жаждата за знания и любопитство на малчуганите. Това ще е нещото, което ще даде отражение на целия им живот и превръщането им в зрял и любознателен индивид с жажда към новите знания и постижения.

А сега може да видите всичко това на практика в канала на „Енциклопедия“ и ако ви харесва това, което правят да ги подкрепите като се абонирате и следите новите им видеа.

Може да посетите от следния линк:

https://www.youtube.com/channel/UCZtkKggolKiFD0oUvxkDdsQ