fbpx

Милиардер започва да раздава парите си, докато е жив

Милиардерът Джак Дорис иска да промени разделението между класите и пропастта, която се образува между хората, заради тяхното богатство. Интересното в неговия случай е, че той иска да използва своите пари, за да започне промяна в тази насока още докато е жив.

В началото на пандемията той отклонява от компанията си Square 1 милиард долара, за да се включи в битката с вируса.
След като се справим с последствията от коронавируса, Дорис има план с парите си – да помогне на здравеопазването и образованието. Но амбициите му не стигат само до тук. Той има намерение да извоюва универсален базов доход.

„Живея с принципа, че всичко е взаимно свързано. Ако човек има проблем, и аз имам проблем, сега или след това. Мисията ми е, докато съм тук, да сторя всичко възможно да помагам, използвайки капацитета на моите бизнеси и собствените ми финансови средства.“, споделя Джак пред политика Андрю Йанг.
„Никога не съм си представял, че сега, на 44 години, ще съм толкова богат. Осъзнаването при мен започна, когато навърших 35 години. Благодарен съм за всичко, което имам. Според мен обаче, благодарността не е само, за да се изказва, а и да правиш нещо в замяна.“
Не иска просто да раздаде някакъв процент от парите си, както обикновено правят повечето успели и заможни хора. Джак Дорис иска да раздаде ВСИЧКО.

„Желая да видя с очите си ефекта, докато съм още тук. Искам да бъда сигурен, че помагам на човечеството“, казва още той.
Също така не разчита на неправителствени организации, поради факта, че те взимат голяма част от даренията за собствените си разходи. Вместо това, сам избира къде и на кого да помогне, като парите се превеждат директно, а той лично води отчетите в таблица, която си е създал за целта.

Джак Дорис показва, че богатите хора също могат да дават от своето богатство и се надява все повече хора да бъдат вдъхновени и да последват примера му. Само така той вижда надежда всички да заживеем в един по-хармоничен и равнопоставен свят.

Кой е Кирил Петков ?