fbpx

Малките транспортни фирми и грешките им в счетоводството

Какво трябва да търсят и изискват като качество на услугата малките  транспортни фирми, когато става дума за Счетоводни услуги?

Отговорите на тези въпроси търсим от господин Илия Митков управител на счетоводна къща Митков Консулт ЕООД.

Господин Митков за какво трябва да внимават управителите най-вече на малки транспортни фирми, които разполагат с ограничен ресурс при осчетоводяването на своите разходи и приходи?

Професионалните счетоводни услуги са гаранция за безопасност и успех в развитието на бизнеса. Не много компании или индивидуални предприемачи могат да си позволят да имат назначен счетоводител, който има опит в съставянето на счетоводни документи и преминаването на различни видове проверки. Без висококачествена счетоводна поддръжка е много лесно да се получат сериозни финансови загуби под формата на санкции от държавни институции.

Счетоводното и данъчното законодателство се характеризира с редовни, доста чести промени. Тази функция се отразява в работата на счетоводителя – той трябва непрекъснато да усъвършенства уменията си и да анализира всички нововъведения. Специалистите на нашата компания редовно следят тези промени, посещавайки лекции и семинари, като всеки от тях има значителен опит в областта на транспорта и логистиката в България и в Европейския съюз.

Ние работим с професионалисти в бранша: счетоводители, адвокати и консултанти. Стратираме с безплатна консултация при новорегистрация на фирма, определяме правната форма дали да бъде ЕООД или ООД, капитала, името и т.н. Опитваме се и се стараем да бъдем максимално полезни за нашите клиенти.

След регистрирането на фирмата следва ако говорим например  за международен транспорт – регистрацията по ЗДДС, веднага след това консултираме нашите клиенти за възможностите по възстановяване на ДДС от Европейския съюз и какво е необходимо, за да се случи това.

Партнираме си с  най-различни фирми в бранша и препоръчваме използването на служба по трудова медицина, за създаването на всички необходими документи и инструктажи.

Вие предлагате така наречената услуга абонаментно счетоводство. Можете ли да ни кажете малко повече какво представлява тази услуга?

Абонаментното счетоводно облужване на транпортни фирми от град Пловдив, можем да правим изцяло от разстояние. Работим с фирми от други градове, обикновено по-малки с до 5-10 камиона и 10-15 човека персонал. Това са фирмите, които най-често се свързват с нас, тъй като по-големите имат вътрешен счетоводител.

Предавайки компанията на нас за абонаментно счетоводно обслужване, нашите клиенти могат да са сигурни, че счетоводството ще се извършва коректно и непрекъснато от екип специалисти, а отчетите ще бъдат представени навреме. Това ще спести възможни финансови загуби, причинени от санкции на данъчните власти, както и рисковете, които крие работа с временни счетоводители.

Работейки с нас като част от абонаментната ни услуга, нашите клиенти имате предимство с постоянна счетоводна поддръжка за техния бизнес, което означава, че могат най – бързо и индивидуално да получат съвети за счетоводството и данъчното облагане, както и такива за оптимизиране на данъците, в рамките на закона. Имаме и представителство за град София, за счетоводни услуги на транспортни фирми, като възстановяването на ДДС от ЕС го извършваме за територията на цяла България.

Повече информация за услугите извършвани от Митков Консулт ЕООД може да достъпите на: https://www.balancebg.com/