fbpx

ХИБРИД срещу БЕНЗИН

Тих, икономичен, практичен СРЕЩУ голям, шумен и мощен! Разглеждаме Опел Ампера (Шеверолет Волт) и Шевролет Шавел Супер Спорт. На ясно сме, че сравнението е колкото абсурдно, толкова и интересно. Имаме 2 антипода, но когато се стигне до думата ИЗБИРАЙ, нещо в нас се пречупва и избора на практика става невъзможен.

Шевролет Шавел се произвежда от 1964г. до 1977г. във всякакви възможни вариации като седан, комби, кабрио, купе, дори и катафалка. Модификацията, която показваме, се произвежда само от 1968г. до 1969г. (Втора генерация). Точно тази генерация е най-популярният мъсъл кар чак до наши дни. Опел Ампера в Европа или Шевролет Волт в Съединените щати е с около половин век по-млад и показва развитието на автомобилостроенето в наши дни.

За жалост модела на Опел се произвежда само 3 години от 2012г. до 2015г., когато е спрян от производство поради слаби продажби. Това е първият по рода си плъг-ин хибрид. За разлика от конвенционалните хибриди, тук разполагаме с бензинов агрегат (в случая 1400куб), чиято основна цел е да бъде генератор за 18 киловатовата батерия.

Още много интересни и любопитни факти може да видите и научите в този епизод за двата автомобила.