fbpx

Финанси за Деца – Иван Атанасов | Монети Академия

?А защо е важно децата да учат за парите от ранна възраст и да изграждат финансови навици?

? За да ги предпазим от неверни митове за парите;

? За да им помогнем да растат самостоятелни и уверени;

? За да ги научим да поемат отговорност;

? За да ги подготвим за реалния живот;

? За да формираме финансова култура, която да им помогне да израснат успешни и щастливи възрастни.

Monety разработва образователни продукти, които помагат на децата да усвояват полезни финансови навици. Иван Атанасов и Яна Аврамова създават „Монети Академия“, за да подобрят едно от важните житейски умения на българските деца и младежи – финансовата им грамотност. Иван е финансист с над 20 годишен опит в сферата на финансовите и банковите услуги.

Работил е с иновативни продукти и решения, които дават старт на много нови финансови услуги. Идеята за създаването на “Монети Академия” се заражда, когато Иван започва разговора за парите и финансите с големия си син. Така идва идеята за създаването на образователни и финансови продукти, които да учат децата на финансова грамотност и как да управляват джобните си пари на практика.

Яна Аврамова се присъединява към Иван, вдъхновена от мисията за създаването на едно по-грамотно поколение, което знае как да борави правилно с парите си. Яна е акредитиран Лайф и Екзекютив Коуч с над 10 години опит в областта на иновациите, образованието и личностното развитие и 9 години мениджърски опит. Тя е и носител на две Европейски награди за иновации. В мисията им се включват и екип от детски художник и илюстратор, маркетолог, финансов съветник, технически съветник по информационни технологии и съветник по образователните дейности.

“Монети Академия” е онлайн платформа, обучаваща децата от 1-4 клас на ключови финансови умения и положителни навици като дисциплина, поемане на отговорност и грижа за себе си и околните. Подобна платформа е от изключително значение, тъй като през последните години все повече се обръща внимание на финансовата грамотност като едно от най-важните житейски умения, които помагат на хората да бъдат успешни в живота си. В страната ни нивото на финансова грамотност сред младите е много под средното за Европа, а в образователната система финансовото обучение е твърде слабо застъпено.