fbpx

Болници с библиотеки – разговор с Жанета Черпокова

Ще ви разкажем за една благородна инициатива, наречена „Болници с библиотеки“. Срещаме ви с Жанета Черпокова, която се е нагърбила с нелеката задача да направи малко по-приятен престоя в болниците. Кампанията е насочена най-вече към малките пациенти.

Жанета споделя, че част от тях не се докосват често до книги в домашна среда. Нейната надежда е библиотеките в болниците да събудят интереса им и да разкрият света на развихрящото се въображение, четейки ред след ред. Кампанията тече от 01 юни тази година.

Черпокова ни сподели за огромна вълна от добрина, както и голяма креативност, с която се включват различни хора и организации. Говорихме си и за това как може да помогнем на деца, които са с едни от най-тежките диагнози и им се налага продължително и периодично лечение. Знаем, че темата, която засягаме е тежка и дори неприятна, но горчивата истина, е че тя е реалност и не може да се престорим, че не съществува.

Често неглижираме и страним от подобни теми, мислейки си, че няма какво да направим, а се оказва, в крайна сметка, че дори не се изисква, кой знае колко, за да бъдем в помощ. Приканваме ви да изгледате репортажа, който направихме и сме сигурни, че сами ще се убедите колко полезни може да бъдете, същевременно това няма да ви коства нищо.