fbpx

„Биг Бенд Пловдив“ с последен за годината безплатен концерт на сцената пред общината

В третия ден от празничната програма, която община Пловдив организира за гражданите и гостите на града в почивните дни на 26 декември, неделя, на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“ в 12:00 ч. започва концерт на „Биг Бенд Пловдив“, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

Това е третият им концерт в рамките само на няколко дни на територията на район Централен. В предишните дни, бендът зарадва също и жителите на Район Северен – парк Рибница, Район Тракия – „Парк 2019“ и в Район Западен, до елхата в новия парк.
„Биг Бенд Пловдив“ е създаден в началото на 2000-та година. Изцяло съставен от професионални музиканти, бендът бързо се превръща в една от музикалните емблеми на Пловдив. Основател, ръководител и диригент на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика – така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. В годините на своята дейност „Биг Бенд „Пловдив“ е осъществил многобройни концерти из цялата страна.

Участник е в джаз фестивали, музикален домакин на тържествени церемонии, неизменен участник във всички значими национални чествания в Пловдив и празнични програми по повод Великденски и Коледни празници, 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 6 септември – Ден на Съединението на България и Празник на Пловдив и други.

Репертоарът им е изключително широк – от класически джаз до съвременни латино и поп изпълнения. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България. От няколко години си партнира на сцената и с талантите на „Арт Войс център“ с ръководител Руми Иванова.

Информация отКатрин Гутман