fbpx

Безплатно Крипто – Курс от А до Я

Съществуват начини чрез, които може да се сдобиете с крипто валута и то без това да ви струва пари.

Разглеждаме стартови площадки за нови крипто проекти и начините, по които може да получите от съответните още преди да са пуснати на пазара.

Какво е AirDrop?

Той включва проекти, базирани на блокчейн и разработчици, изпращащи безплатни токени на членове на техните общности като част от по-широка маркетингова инициатива.

Основната идея е да се изпращат новосъздадени токени до стотици или хиляди различни адреси на портфейли, за да може получателите да бъдат по-склонни да се ангажират със съответния проект.

Аirdrop няма за насоченост да кара получателя да харчи пари, а по-скоро да повишава осведомеността за нови проекти и услуги.

В повечето случаи потребителите получават крипто airdrop в замяна на изпълнение на определена задача. Те не изискват финансова инвестиция от ваша страна, а обикновено някаква интеракция.

Това е един лесен начин, по който може да се сдобиете с крипто без да инвестирате средства.

Във видеото подробно стъпка по стъпка сме показали целия процес.

 

За да осъществите всичко това ви е необходим така наречения Metamask, който отнема само няколко минути да се създаде. Подробно е показано стъпка по стъпка във видеото.

Какво е MetaMask?

MetaMask ( финансиран от инкубатора на Ethereum ConsenSys ) е плъгин за браузър, който служи като портфейл на Ethereum и се инсталира като всеки обикновен плъгин. След като бъде инсталиран, той позволява на потребителите да съхраняват ERC-20 токени, което им позволява да извършват транзакции до всеки адрес на Ethereum.

Свързвайки се с базирани на Ethereum Dapps, потребителите могат да харчат своите монети в игри, да залагат токени в приложения за хазарт и да ги търгуват на децентрализирани борси.

Той също така предоставя на потребителите входна точка в света на децентрализираните финанси или DeFi, осигурявайки начин за достъп до DeFi приложения.

Какво е CoinMarketCap?

Основана от Брандън Чез през май 2013 г., CoinMarketCap бързо се превърна в най-доверения източник за сравняване на хиляди криптоактиви и често се цитира от CNBC, Bloomberg и други големи новинарски издания. (Дори правителството на САЩ използва данните на CoinMarketCap за изследвания и доклади!)

През април 2020 г. CoinMarketCap беше придобит от Binance Capital Mgmt. Binance е глобалната блокчейн компания, която стои зад най-голямата борса за цифрови активи в света по обем на търговия и потребители, която споделя общата визия да направи крипто достъпно и системно важно за хората по целия свят.

CoinMarketCap държи да предоставя точна, навременна и безпристрастна информация. След придобиването си от Binance в началото на 2020 г., CoinMarketCap продължава да работи независимо от компанията-майка.