fbpx

8 Царе Слезли от Небето: Списъкът на Шумерските Царе и Тайната История на Земята, Управлявана 241,200 Години

Древните шумерски текстове разкриват една тайнствена история на Земята, която се простира над 241,200 години. Според списъка на Шумерските Царе, осем божествени владетели са управлявали планетата, като са слезли от небето. В този блог-пост ще разгледаме тези осем царе, техните постижения и начина, по който са преобразили Земята.

I. Списъкът на Шумерските Царе: Списъкът на Шумерските Царе е античен текст, открит в южна Месопотамия (съвременен Ирак) през 19-ти век. Той описва един пореден ред на владетели, които са управлявали Земята преди потопа. Тези владетели са били полубогове, способни да управляват съдбата на човечеството и да въздействат на природата.

II. Осемте Царе Слезли от Небето:

  1. Алуллим – Първият шумерски цар, който е управлявал града Ериду. Той е установил основите на цивилизацията, като е създал първите закони и религиозни институции.
  2. Алалгар – Вторият цар на Ериду, който е продължил делото на Алуллим. Той е разширил границите на своето царство и е утвърдил контрола над водните ресурси.
  3. Енмеенлуанна – Третият цар, който е управлявал града Бад-тебира. Той е разработил системи за земеделие, които са осигурили изобилие на храна за населението.
  4. Думузид – Четвъртият цар, известен също като Тамуз, който е управлявал града Ларса. Той е създал култ към своето име и е бил обект на обожание векове след смъртта си.

5. Енсипазианна – Петият цар, който е управлявал града Лугалбанда. Той е въведил ред и законност, като е изградил съдебни институции и военни сили.

  1. Енмендуранна – Шестият цар, който е управлявал града Сиппар. Той е стимулирал изкуствата и науките, като е основал първите библиотеки и училища.
  2. Убартуту – Седмият цар, който е управлявал града Шурук. Той е изградил големи публични сгради и храмове, като е укрепил властта на божествените владетели.
  3. Зиусудра – Осмият и последен цар от списъка, който е управлявал града Шурупак. Той е преодолял големи катастрофи, като потопа, и е успял да възстанови Шумерската цивилизация.

III. Влиянието на Царете Слезли от Небето: Тези осем царе са оставили неизгладим следа в историята на Земята. Те са въведени божествени закони и принципи, които са послужили като основа за развитието на Шумерската цивилизация. Тяхната власт и умения са били смесица от божествена мъдрост и човешка изобретателност, които са осигурили процъфтяването на обществото.

Списъкът на Шумерските Царе разкрива една мистериозна история на Земята, която се простира над 241,200 години. Осемте Царе Слезли от Небето са управлявали планетата, като са въвели ред и прогрес в различни аспекти на човешкия живот. Въпреки че тази история може да изглежда фантастична, тя ни предоставя уникален поглед върху древните Шумерски вярвания и култура, които са оформили основите на нашата съвременна такава.

Подробно видео по темата може да гледате тук: